Folytattuk jótékonysági akcióinkat. A Világot Nekik Állatjóléti Alapítvány (VÁJSZ) részére adományoztunk egy notebook-ot. A Világot Nekik Állatjóléti Szolgálat munkatársai sok éve tartanak, és foglalkoznak mentett kutyákkal és macskékkal, ennek keretében állatjóléti tanácsadást is biztosítanak mentett kutyás gazdáknak is. Céljuk, hogy az állatok szerető gazdikhoz kerüljenek amellett, hogy biztosítják egészségügyi állapotukat, terápiás képzésüket. Ezáltal tudnak az állatok újra élhető és egészséges környezetbe kerülni.

A Világot Nekik Állatjóléti Szolgálat mottója: “Ne vidd vissza, inkább segíthetünk!“ Ez azt jelenti, hogy sok kutyus megfelelő terápiás képzés mellett, és természetesen gazdi fejlesztése mellett is újra egy közös nyelvet tud beszélni, ami boldoggá fogja tenni mindkét felet. Céljuk továbbra is, hogy a leadott házi kedvenceknek biztosítsák azt az életet, amit ezek az ártatlan élőlények megérdemelnek.

 

 

***

 

Első jótékonysági akciónk keretében csatlakoztunk az Örökbefogadok Egy Ovit Mozgalomhoz, amely már nem csak óvodák, hanem egyéb olyan tanintézmények , közösségek (például iskolák, tanodák, gyerekházak, gyermekotthonok) támogatásával foglalkozik, ahova nagy létszámban járnak mélyszegénységben, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetben (HHH), nehéz körülmények között élő gyermekek. A gyermekeket az intézményen keresztül támogatjuk étellel, ruhával, játékokkal. Lehetőség szerint ki lehet egészíeni a csomagot az intézmény „nincslistáján” megjelölt egyéb eszközökkel, fogyóeszközökkel is.

A Mozgalmon keresztül kerültünk kapcsolatba a Koinonia Sátoraljaújhelyért és Zemplénért Baráti Közhasznú Egyesülettel, amely kézműves foglalkozások, táborok szervezésével, oktatási programokkal, családsegítő munkával, műhelyfoglalkozások tartásával és egyéb számtalan módon kíván segíteni a rászoruló rétetegeknek úgy, hogy közben megőrizze a keresztény értékrendet, s továbbadja azt a jövő generációinak.

2021 szeptemberében indítottuk el első csomagunkat, amivel a Koinonia Alapítvány munkáját kívánjuk segíteni a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatása érdekében. Az alábbiakban néhány kép látható a felajánlott ruhákról, játékokról, könyvekről és élelmiszerekről, illetve két használt notebookot is eljuttattunk Sátoraljaújhelyre, amivel a rászoruló családok iskolakezdését kívánjuk támogatni.