2022-ben újabb jótékonysági akciókat indítottunk.

Ismét a sátoraljaújhelyi rászorulóknak adományoztunk műszaki cikkeket. A Koinonia Sátoraljaújhelyért és Zemplénért Baráti Közhasznú Egyesületet nem először támogattuk. Az Egyesületet 2021-ben fogadtuk örökbe. Az Egyesület kézműves foglalkozások, táborok szervezésével, oktatási programokkal, családsegítő munkával, műhelyfoglalkozások tartásával és egyéb számtalan módon kíván segíteni a rászoruló rétetegeknek úgy, hogy közben megőrizze a keresztény értékrendet, s továbbadja azt a jövő generációinak.

2022 decemberében a halmozottan hátrányos helyzetű sátoraljaújhelyi és környékbeli gyermekek felzárkóztatása érdekében használt laptopokat és tableteket adományoztunk a Koinonia Egyesületnek.

 Az angyalok köztünk élnek!

Az Alapítvány a Mindennapi Tudatosságért szívén viseli a szegénységben élő családok, különösen a rászoruló gyermekek sorsát. Ezért indítottunk egy gyűjtést, melynek eredményeként gyermek ruhákat adományoztunk az Anyák az Anyákért Alapítványnak, amely védőnőkkel és családsegítőkkel együttműködésben dolgozik a rászorul családok segítéséért. Az elsődleges céljuk kisgyermekes családok támogatása, de segítenek kora- és újszülött osztályokat, szülészeteket, valamint minden olyan intézményt, ahol gyermekeket látnak el. A háborúra tekintettel az Alapítvány az uklrajnai menekült családoknak is felajánlotta segítségét. Mottójuk: "Az angyalok köztünk élnek!".

Mi, akik a Mindennapi Tudatosságért dolgozunk, örülünk, hogy helyet kaphattunk az "angyalok" között.
 
 
 ***
 

„Minden gyermek egyszeri és megismételhetetlen. A maga valójában lehetőség, ígéret és csoda.”

Ez a Prizma Általános Iskola és Óvoda küldetése. A rájuk bízott sajátos nevelési igényű gyermekeket egyéni szükségleteiknek megfelelően és a fejlődésükhöz szükséges biztonságos, esztétikus környezetben, érdekes, motiváló programokkal, speciális és változatos pedagógiai módszerekkel és eszközökkel minél hatékonyabban próbálják felkészíteni a társadalmi beilleszkedésre.

Értékeik: szeretet, nyugalom, magas színvonalú oktató – nevelő munka, innovatív szemléletmód, empátia, érzékenyítés, széleskörű kommunikáció és kapcsolattartás.

Munkatársaik szakképzettek és hivatásuknak tekintik munkájukat, ezért kellő figyelemmel, türelemmel, toleranciával és támogató hozzáállással nem csak a gyermekek, hanem a szülők és pedagógustársaik munkáját is segítik, összehangolják.

Az Alapítvány a Mindennapi Tudatosságért könyvek, szótárak, tansegédletek adományozásával segítette a Prizma Általános és Iskola munkáját, a sajátos nevelési igényű gyermekek oktatását.

 

 

***

Új és használt számítástechnikai eszközöket ajánlottunk fel a Kós Károly Alapítványnak.

A Kós Károly Alapítvány környezettudatos és egészséges életmódra való nevelést, iskolás gyermekek tanórai és tanórán kívüli tevékenységének támogatását (pl. oktatási segédletek készítése, ökokert, tanteremfejlesztés, nyári táborok szervezése stb.) tűzte ki célul és ezek érdekében dolgozik már évek óta.

Az Alapítvány a Mindennapi Tudatosságért a lehetőségeihez mérten új és használt informatikai eszközök (monitor, számítógépes billentyűzet, kábelek) adományozásával segítette a Kós Károly Alapítvány erőfeszítéseit tanulók számára nyitandó számítástechnikai terem megnyitása érdekében.

 

***

 

Folytattuk jótékonysági akcióinkat. 2021-ben a Világot Nekik Állatjóléti Alapítvány (VÁJSZ) részére adományoztunk egy notebook-ot. A Világot Nekik Állatjóléti Szolgálat munkatársai sok éve tartanak, és foglalkoznak mentett kutyákkal és macskékkal, ennek keretében állatjóléti tanácsadást is biztosítanak mentett kutyás gazdáknak is. Céljuk, hogy az állatok szerető gazdikhoz kerüljenek amellett, hogy biztosítják egészségügyi állapotukat, terápiás képzésüket. Ezáltal tudnak az állatok újra élhető és egészséges környezetbe kerülni.

A Világot Nekik Állatjóléti Szolgálat mottója: “Ne vidd vissza, inkább segíthetünk!“ Ez azt jelenti, hogy sok kutyus megfelelő terápiás képzés mellett, és természetesen gazdi fejlesztése mellett is újra egy közös nyelvet tud beszélni, ami boldoggá fogja tenni mindkét felet. Céljuk továbbra is, hogy a leadott házi kedvenceknek biztosítsák azt az életet, amit ezek az ártatlan élőlények megérdemelnek.

 

 

***

 

Első jótékonysági akciónk keretében csatlakoztunk az Örökbefogadok Egy Ovit Mozgalomhoz, amely már nem csak óvodák, hanem egyéb olyan tanintézmények , közösségek (például iskolák, tanodák, gyerekházak, gyermekotthonok) támogatásával foglalkozik, ahova nagy létszámban járnak mélyszegénységben, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetben (HHH), nehéz körülmények között élő gyermekek. A gyermekeket az intézményen keresztül támogatjuk étellel, ruhával, játékokkal. Lehetőség szerint ki lehet egészíeni a csomagot az intézmény „nincslistáján” megjelölt egyéb eszközökkel, fogyóeszközökkel is.

A Mozgalmon keresztül kerültünk kapcsolatba a Koinonia Sátoraljaújhelyért és Zemplénért Baráti Közhasznú Egyesülettel, amely kézműves foglalkozások, táborok szervezésével, oktatási programokkal, családsegítő munkával, műhelyfoglalkozások tartásával és egyéb számtalan módon kíván segíteni a rászoruló rétetegeknek úgy, hogy közben megőrizze a keresztény értékrendet, s továbbadja azt a jövő generációinak.

2021 szeptemberében indítottuk el első csomagunkat, amivel a Koinonia Alapítvány munkáját kívánjuk segíteni a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatása érdekében. Az alábbiakban néhány kép látható a felajánlott ruhákról, játékokról, könyvekről és élelmiszerekről, illetve két használt notebookot is eljuttattunk Sátoraljaújhelyre, amivel a rászoruló családok iskolakezdését kívánjuk támogatni.